دیروز برخی رسانه های جهان در واکنش به قرائت گزارش کمیسیون ویژه برجام در صحن علنی مجلس اخبار خلاف واقع منتشر کردند. این رسانه های معروف خارجی رأی گیری مجلس در مورد فوریت بررسی طرح "اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام" را رأی گیری درباره "برجام" انعکاس دادند و مدعی شدند مجلس ایران برجام را تصویب کرده است.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ در این راستا خبرگزاری اسپوتنیک (Sputnik) روسیه دیروز طی خبر کوتاهی از تصویب اجرای برجام در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خبر دارد.

خبرگزاری انگلیسی رویترز (Reuters) نیز اعلام کرد کمیسیون ویژه برجام به طور مشروط با توافق هسته ای ایران و 1+5 موافقت کرد. این در حالی است که گزارش کمیسیون برجام در این باره صراحت دارد که وظیفه این کمیسیون رد یا تصویب برجام نیست و این گزارش نظری در این زمینه ابراز نخواهد کرد و ضمن ارائه پیشنهاداتی هرگونه تصمیم گیری را به ارائه لایحه از سوی دولت یا تصویب طرح متناظر با آن از سوی نمایندگان موکول می کند.

همچنین پایگاه خبری وستنیک قفقازا (VestnikKavkaza) خبر از موافقت مجلس ایران با توافق داد و نوشت نمایندگان امروز پس از بررسی کمیسیون ویژه بررسی برجام، توافق هسته ای را در صحن مجلس به تصویب رساندند.

خبرگزاری فرانسه (AFP) نیز در گزارشی نوشت کمیسیون برجام در حالی که بر وجود نقص و تهدید امنیتی در توافق هسته ای تأکید کرده، با این حال اعلام کرده باید به همین صورت با توافق کنونی جلو رفت.


همچنین روزنامه صهیونیستی هاآرتص (Haaretz) نوشته است کمیسیون ویژه برجام به توافق هسته ای اوکی داد و به آن بله گفت.

 لازم بذكر است كه رأی آوردن فوریت طرح الزاماً به معنای تصویب اصل یک طرح نیست بلکه ممكن است فوریت طرح رأی بیاورد و به خاطر فوریت خارج از نوبت بررسی شو،د اما نمایندگان اصل طرح را تصویب نكنند. اگر فوریت طرح توسط نمایندگان رأی نیاورد نیز طرح بصورت عادی در دستور كار مجلس قرار گرفته و در نوبت خود بررسی می شود.

بر اساس مواد 115 و 116 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، لوايح و طرح ها چهار نوع هستند: عادي، يك فوريتي، دو فوريتي و سه فوريتي. لایحه و طرح يك فوريتي آن است كه پس از تصويب فوريت به كميسيون ارجاع مي شود تا خارج از نوبت مورد بررسي قرار گيرد. لایحه و طرح دوفوريتي آن است كه پس از تصويب دو فوريت، بلافاصله به طبع و توزيع آن اقدام و 24 ساعت پس از توزيع در مجلس مطرح مي شود. لايحه و طرح سه فوريتي آن است كه وقتي سه فوريت آن به تصويب مجلس رسيد در همان جلسه وارد دستور مي گردد. طرح های سه فوریتی بندرت مطرح میشوند، مگر در مواقع كاملا اضطراری و حیاتی برای مقابله سریع با خسارت حتمی.(+)